Sunday, February 13, 2011

my superbesties!

sesungguhnya, hidup manusia ta pernah lepas dari didampingi oleh rakan - rakan. rakan - rakan juga mempengaruhi kita utk menjadi sama ada lebih baik atau buruk. jadi, disini, saya nk meng-post-kan tentang rakan2 ak yg telah mengubah ak tuk jadi lebih. ak menggelarkan mereka
~MY SUPER BESTIES~

NAZREEN [EMET]
aku mula kenal mamat niyh time form 4. borak borak kosong je mula2.tp lepas tu, ktowg jadi lbeyh rapat. ktowg share the same interest iaitu basketball. haha....ak benci sket main ng dy niyh. susa nk steal bola dari dy. tp, time uh ak ta power ag ar.haha...ble da power, dy plak bengang ng ak " Bert, kau wat ap hah? shoot kau tetiba power plak niyh??" ayat pling ta bleyh bla dari dy.ahaha..dy penah stay umah ak dua kali ta silap. yg first time puasa 2009 n second time bln 2 taun lepas. time uh first time dy kantoi ng ak pasal ZAF.haha.... seriously, dy ni memang keras kpale. bnyk kali gak ak gaduh ng dy.sume ta puas aty punyer pasal.haha...tp, bise la, adat berkawan. dy banyak berjasa dalam hidup aku.time ak tade duit dy pinjamkan. dy pernah blanja ak gi tengok theater imam bukhari semata mata nk ak temankan dy. ak terharu giler time uh. ak tatau nk balas jase dy. time ak tga conflict "perpisahan", dy ar yg tenangkan ak.banyak rahsia ktowg kongsi sesame. tuh la org kate, kawan ketika senag mudah dicari. tapi, ketika susah., inilah dy. perkara yg ktowg slalu wat, haha....main basket la, main tekan2 blakang, nyanyi dalam bilik mandi BGP, makan nalem, burger UA dan macam2 lagi.haha....THANKS EMET!
FIKRI [BACAK]

bacak. dy ni plak ak rapat ng dy time form 4. nasyid pnyer pasal an.haha... dy nampak matured. dy dibesarkan ng ilmu agama yg secukupnya. ak slalu minta pendapat dy sebab dy slalu bercakap seolah olah dy berada di tempat ak. dy antara org yg memahami ak. dy bole di kira org yg jaga penampilan gak ar. locker dy kemas giler, haha...basuh baju almost everyday...macam2 ag...peranan dy dlm hidup ak sama macam emet. cme dy mengajar ak tuk berfikir lbeyh jauh dari ap yg kita mampu buat. time dy jatuh kt court basketball, time uh ak dari klas. ak kesian giler. dy muntah2. time kt hospital, ak macam nk nanges tengok dy. ng keadaan cam2. ak ng emet ta study paper bio time uh..gerak gempur time uh.hmm....dah3, ak penah datang umah dy, seriously, dy memang anak yg baik kt umah.ahahaa...bleh nampak ar..anak sulungkan?? BACAK, THANKS CUZ BEING MY BFF.

ARIF HAFFIZAN [GANU]


ganu. haha....ak btol3 kenal dy time dy stay umah ak...haha...sejak tuh memang ktowg rapat la.dy berperanan sama macam emet ng bacak. dy mengajar ak yg kte mestilah jujur dalam hidup kita. janganlah terlalu pk nk jaga hati org, kita tersiksa. secara jujurnya, dy terlalu menunjukkan perkara dy tak suka dalam sesuatu perkara, dy cakap je ap dy nk.tp still bertapis pada ak.haha...papepon, thanks GANU!

ASYRANI [MEMOT]

sejujurnya, pada awal dy team ng ak kt bgp. ak ta brape gemar ng dy(sorry memot). tapi lame2, sumanya berubah. dy walaupun sedikit menjengkelkan kadang2 tapi banyak baiknya dy ni. haha....antaranya, dy adalah supplier utama makanan kt BGP,huhu.... ak ingat lagi time dy down gler yg ak tatau sebabnya, ak cuba mendekati individu ni, then dy mntak pendapat dari ak..sume, ak terharu gak [hati ak lembut kowt..haha!]. saat time ak supa dupa tension time MRI , dy yg pujuk ak..dy tenangkan ak.thanks memot!

NABIL [ADAN]
ni la manusia paling berjaya dalam bab2 relationship niyh...haha...siyes..ak respect gler. bertahan. mantap gler.bnyk gak nasihat n style dy ak ikut.huhu...tp tu bkn main subject dy. dy sorang yg sangat rajin. sejak dy lepak BGP, dy rapat ng ak. dy la yg plg rajin stay up, wake up, sume dy.ak mmg jenis malas.tp ble tgk dy ak segan kowt. dy usaha lebih. ak pown ikut dy blajar.adan gak org orang pling klakar penah ak jmpe.haha....dy slalu wat ak ketawa...trutama time trial.haha...ciot, PINEAPPLE eyh dan?hahahaha...hanya kita yg memahami nya...

ASEERAH [HAYLIE]
ak first jumpa dak gumok niyh time daptar masuk form4. then, macam2 blaku.ktowg rapat. dy ni manja...kadang2 mara ak sebab bnda yg ta masuk akal. ak geram jugak dlu...sabar la..tp dy mntak maaf..ak simpan ag surat mnx maaf dy kt ak..huhu...tulisan dy yg unik uh susa ak nk baca. haha...dy jugak bnyk tolong dalam ak nk wat keputusan. dy yg start panggil ak "SYATOR"...huhuhu...haylie3....dy nakal, kalau dy cakap, dari jauh da tau da tu dy..ahha...gila2 la snang cakap...tiap2 malam senin ak slalu turun dewan ng dy,,haha a.j.k. perhimpunankan dy...huhu....dy wat keje dy, ak wat benda lain...usha...usha...usha....hahaha!:)

ZAFIRAH [ZAF]
eyh, registed kau ap??haha...tape la...ak kenal dy sebab emet la...dy da bnyk tolong ak .dy org first tau pasal ak. time ak gaduh, dy yg tolong. time ak tga murung, dy jgk yg tolong..dy nicepat stress...ak tatau nape..ap punya penyakit tah.pas2 kne rabun dekat..haha..bru tau...huhu....tapi, dy ni la. wlupun prangai dy unpredictable tp dy ni tulus hati nya..huhuhu....nanges gak ye zaf? dy gak jenis yg layan2 kpale gak an, so sng hidup ak..dy pown ak tgk bnyk mengubah kwan baik ak yg sowg uh.haha...bgus la..kowg ak doakan lgpn zaf, ag bape hari je zaf nk tggu. ak lagi 10 bln.ok??haha....siyes, hubungan ak banyak dy tolong... pengapit ak nk zaf? emet nk jd, kau nk skali? tunggu lagi 7 tahun,insyaAllah.....

HASLYANA [HAS]
TKP ak niyh, wlupun kecik. tapi berjiwa besar. ak bersemangat nk memimpin sebab dy la. cbe bygkan. ng size dy yg kecik, dy mampu tuk menghadapi sume masalah dy kt aspuri uh. cam kne buli gak ak tgk. so, ak protect la dy gak sbb dy slalu kne buli. ak respect ng dy niyh. bnyk benda ak blaja ng dy. time ak tga stress, dy slalu dgar cite ak. vice versa la...haha.,dy da cam adik ak da.haha...wlupun ak tade adik an.hahaha.....dy assistant terbaik penah ak ad.thanks has!

DAYANA [DAYAN]
cam tade beza je name betul ng dalam kurungan uh.haha....ok sian dia ni. haha....dy cam side kick yg hebat la...cam KATO dlm THE GREEN HORNET... haha...sebab, dy cam dalam slow2 dy nasihatkan ak....dalam diam usik2 org...haha....dayan2..dy pown bnyk tolong ak.haha...ucapan mintak maaf ng ak kirim uh..thanks dayan.hehe..wlupun ta byk ak cite tntg kau.tp kau bnyk berjasa dalam hidup ak.

mereka niyh SUPER BESTIES ak. namun, bukan mereka jew yg bnyk berjasa ngan ak, ramai lagi.cuma sukar tuk di tulis....niyh rangkuman ringkas mereka yg ak terhutang budi,

basketballers 27
zaien
gee
awin
addin, azman, azfar, arif, fahmi, shukri

n ain rosli, daniel izzat, abdullah, khadijah lukman,aini, hazyqa, lada, sheikh, n mreka yg berjasa dengan ku..
I LOVE U GUYS!

ak ta letak pasal "DY" dalam post ni sbb dy bkn bestie ak.dy lebih dari tuh..huhu....

CHING CHING CHING!

Friday, February 11, 2011

Malaysia's Public Transport

sukar nk mengaku.tp inilah hakikatnya.

dalam kita meniti untuk mencapai wawasan 2020, kte slalu utamakan pembangunan.wat menara tu lah, inilah. shopping complex la...tp, perkara penting kte slalu lupa adalah public transport.

kte nk Malaysia maju, tp public transport yg banyak dibangunkan di KL dan bandar berhampiran dengannya. negeri2 lain? cuba kita tgk negara2 lain la. mereka mempunyai public transport yg sangat efisen. jaringan yang sangat banyak dan banyak pilihan. jika ingin pergi ke sebuah negeri ke negeri lain, mereka ada bas, flight dan train. yg nk di fokuskan skarang ni, Malaysia hanya ad bas sahaja.flight bagi mereka yg mampu. tu pown air asia bukan murah sangat n bukan ke sume destinasi. jadi, tuh la yang jadinya bas ta cukup. orang ta balik raya la...sume. kemalangan pown jadi banyak sebab pemandu bas di suruh memandu laju tuk amek penumpang yang lain pulak, bnykkan trip. train Malaysia tidak menjadi pilihan ramai org kerana lambat dan stesen yg jauh dari bandar mereka tinggal.

dari segi dalam bandar pula, saya ambil contoh JB la sebab saya duduk JB. pengangkutan awam tuk bergerak ke bandar adalah bas sahaja. takan nk mengharap pada bas saja?? bas pula tidak mengikut jadual. kadang kala tunggu sampai hampir satu jam setengah baru ad bas. sebab tu jugak JB bnyk kenderaan persendirian. nk mengharapkan teksi. mahal. bukan sume orang mampu.dalam keadaan krisis ekonomi. kita perlu mencari jalan yg lebih menjimatkan.

jadi, saya harap kerajaan negeri dan kerajaan persekutuan majukan sistem pengangkutan awam. manfaat untuk negara kita juga.pelancong datang bukan nk tgk keindahan alam yg ada pada negara kita jew., mereka juga memerhati kemudahan pengangkutan awam. perkara yg memudahkan mereka tuk melancong. walaupun peratus pelancong yg datang Malaysia makin bertambah, saya yakin, dengan memantapkan pengangkutan awam. kadar pelancongan jadi lebih menarik.

kita mampu capai Wawasan 2020 jika kita sama-sama majukan Malaysia. janganlah hanya mengharapkan kerajaan. bukan kerajaan je yg duduk kat Malaysia ni. berhenti la bertelagah....

Thursday, February 10, 2011

METROSEXUAL: in my opinion

haha...at last, this blog updated.
ok, topik hari ni ak nak cite pasal metrosexual..hmm.

METROSEXUAL
DEFINATION (wikipedia):
a neologism derived from metropolitan and heterosexual coined in 1994 describing a man who displays behavior stereotypically associated with homosexual. men (such as a strong concern for his appearance), although he is not homosexual.

jd, adakah anda tergolong dalam mereka yg metrosexual.lelaki la.haha.
how to know if you are metrosexual??ching3!click here to know the answers.

ryan seacrest

MY OPINION
david beckham
pada pendapat ak, ta salah untuk jadi lelaki metrosexual.lelaki juga patut memikirkan penampilan. JIKA PEREMPUAN, HANYA BOLEH BERHIAS UNTUK SUAMI SAHAJA. bukan untuk yang lain.jadi, lelaki lebih sepatutnya berhias bukan perempuan.KAN?
cuma, kia harus berpada pada.janganlah kerana menjaga penampilan sanggup menghabiskan gaji untuk sebulan. mestilah mengikut kemampuan. jika kita nk mengikut style ryan seacrest ng david beckham memang la kita ta mampu. jadi, berpada padalah dalam berbelanja.haha., jadi, majoriti rakyat dunia kini sudah menuju kearah ke-metrosexual-an.haha. mereka semakin kesah tentang penampilan mereka, orang sekeliling mereka dan semestinya, mereka bukan GAY.paham??haha. oleh itu, marilah sama kita sama-sama menjadi AVERAGE METROSEXUAL GUY.hahaha...ta susa.....just jaga penampilan.mne cacat kte ubah la kan senang!
kalo dlu kt skola, sume mempertikaikan ak ng memot. contoh la ak, pki shampoo l'oreal, ubat gigi sensodyne, minyak wangi paco rabbane(emet slalu mntak skit :D), gosok baju sentiasa, stapler baju(haha...),dry cleaning, ng macam2 lagi.pd ak tu blom metro ag....memot lagi DASYAATT..haha....taley lawan dy la....keyh, ak pown tatau nk tulis ap sbenor nya..haha...daa..


CHING CHING CHING!



Monday, January 31, 2011

KUCHING

ok, percutian yg ak ta berapa faham ng ap yg berlaku sbenarnya.tah la...aku pada awlnya memang tanak pegi pon kuching niyh.sebab ak da wat research kt internet.nothing interesting.however, i still have to follow my parents as they said"da bayar, mne bleh cancel"..so, pegi je la....

pergi naik air asia.dapat hot seat.ak ta paham hot seat tuh ap.duduk depan yg pasti.tp ap yg hot? pramugari tuh ta hot pown mcm cougar je ak tgk.(pardon my language). sampai malam.ak smpi hotel trus tido.

hotel ak tinggal: harbour view
esoknya ke pasar sariken, sempadan sarawak ng indonesia. tah ap tah yg best kt situ aku pown tatau.nk kate murah, semenanjung ag murah.makan duit org jew kt situ....ta paham ak. lepas tuh ke kedai pasu. tatau pasu ap.tp dy wat gnr tangan la...ak ta berminat so ak dok je dalam bas. balik hotel.then, kuar balik ke kedai kek lapis..niyh menarik. sebab kek dy bnyk macam2 name ad yg paling best.
lady gaga pown wat kek lapis.patut ar popular
haha, tuh la.plus, jual kek lapis jew bleh pkai kete gempak2.kate pekerja kt c2, tuan kedai uh ad lima keta. yg aku nampak keta dy adalah: mini cooper, mitsubishi evo, honda accord.mak aiyh.jual kek je tuh.

makan malam kt restoran ap tah.tapi gelap ar.nak makan pown susah...lepas tuh ke pasar satok.penuh ng org.seperti biasa, aku tgk je dari bas.hahaha....sambil tuh, ak pegi secret recipe n makan cheese cake kt c2.haha...siyes la, cashier dy lawa giler comel.tp da tunang.haha...ak tgk cincin kt jari dy.seb baik ta goyah iman ak.Alhamdulillah..
pastu balik la...tido...

hari terakhir lepas check out hotel, kami makan kt malay village kuching.tah pape masakan dy.ak ta makan pown.sumenye sebab ak da makan maggi sblm tuh.lepas tuh gi muzium kucing ng muzium sarawak.ak ta kuar gak.dok dlm bas. tah pape.yg kt muzium kucing.,aku dok je dalam surau smpi da nk kne tinggal.haha....
then trus ke airport.balik.TAMAT.

BOSAN KAN?lebeyh baik dok umah,keje ke...arh, siyes ak ta enjoy gi kuching.org yg banyak duit ye la enjoy.tp, ak ta enjoy langsung. kwn2 mak ak pown borak ng mreka je la.ak je dok sowg2..tade kawan. cme yg ak suka tentang bandar kuching tuh, dy BERSIH,susah nk caik sampah ng bnyk BASKETBALL court.haha. lagi satu, 7ELEVEN dy langsung ta jual arak.3 kedai ak pegi.tade pown arak. dah la..malas nk cite pasal perkara yg ak ta enjoy.


*memalukan apabila professional workers merokok ng rokok murah.bukan ap, blajar pandai2.tp, merokok. hisap rokok murah plak tuh..

Friday, January 28, 2011

Bagaimana mereka mampu?

bagaimana mereka mampu tuk mengajar ramai students dalam satu2 masa...?
tgk cikgu2 kt skola uh cam relax je ajar kte.tp ble aku ajar budak2 td....hmm....haha...Allah jew yg tau.

hari ni ak ditugaskan ajr agama dari 9.00 pagi smpi 12.00...klas yg ak kne ajar, dari 3tahun sampai 6 tahun.

ok, smpi2 ak digemparkan ng berita yg ckg agama dyowg sblm ni( ckg farah) ta pulang silabus ak nk mengajar.mak aiyh, camner ak nk ajr.tp, seb baik ak wat preparation nk ajar.(mcm brother ajar).ak ad la prepare sikit benda nk ajar.iaitu huruf BA ngan DOA MAKAN.haha...ok la 2...

first ak ajar dak2 3 dan 4tahun..haha...ad 5 org.nme dyowg danish, fathiyyah, sarah,zulaikha dan yuviesh.
ak masuk2 jew, ttbe si zulaikha ng sarah tu nanges.kalot aku dibuatnya,cuak gak.ak ta wat pape pown kt dy...hahaha...takut laki rupanya...haha...susa gak nk ajar.yg si fathiyyah plak tank wat langsung keje yg dibagi. danish tuh fast learner.ak suka tgk dy. haha...then, berkat kesabaran ak...mreka pown ok dan ikut ap yg aku ajar...alhamdulillah...

then, abis ajr yg 5 and 6 year-old plak.
kali ni, mereka ta la nangis tp nakal n manje pown ad...ajar doa makan sangat menarik...
ad 10 org sumenye...
ajr dan ajr dan ajr,tiba lah time nk balik.dalam 10 org ad 2 org laki. name dy amirul n rafiq. si amirul tuh bijak tapi manje...dy ta kasi ak balik  smpi la dy blek bru ak leyh balik.rafiq plak, ad ADHD(click for further info).so, kne ajar berulang2....smpi ditawarkan gula2 empat biji.tp, still ta dapat gak...tapi, oleh sbb ak nk blik. ak bg dy satu jew gula2.dy pown ta kasi ak blek.sbb, dy nk lagi 3 gula2...haha.....kate principal., jgn bg.then ak ta bg la...ak pown blek je la...cam2 tu je.wlupun ending sesi uh cam plek gak an.ak enjoy la gak,,,hahaha

malam niyh ak akan ke kuching.ak tank pegi sebenarnya.tp sebab mak ak da bayar, so kne ikut jgk....kalo ikutkan ak keje sok.hmm....melepas....keyh kawan2, nak kirim ap2 tak?

bye for now..

Thursday, January 27, 2011

at last & baju ta gosok

at last, dy call ak jugak.alhamdulillah...dan dy terangkan segalanya.,ak paham.kesian dy.dah la demam.lagi aku risau.jangan sampai aku datang sana bwk ubat soh dy makan baru tau.haha...cme tuh la, dalam ta sihat, dy still kne nyanyi. nnt dpn VVVVVIP tuh karang tetiba terbatuk tga nyanyi camner?hmm....risau3...

baju yg ta bergosok
ok, tank cite panjang cme.ak nk cite pasal mereka yg ta gosok baju..
hmm, ak cukup ta gemat ng org yg ta gosok baju.bukan ap, gosok baju tuh perkara wajib la dalam rutin harian,knape msti ta gosok baju?ak mmg ta paham. time kt samura, ak slalu tegor kawan ak sowg yg slalu ta gosok baju.kne tgur ng miss hida pown still lek ag.pelik ak..penampilan perlu dijaga.aku igt lagi time form 2.ak tank pergi skola semata mata baju taleyh digosok sbb tade elektrik.haha...gedik!pelik2,tp itu la yg sebenarnya.kena la jaga penampilan. jangan la cakap tak de IRON kt rumah. handphone mahal2 boleh beli tp IRON yg seratus dua ratus ta boleh beli.kita da hidup dlm zaman yg dlu ny kehendak kni jadi keperluan.cthnya, IRON. benda tuh perlu dalam hidup kita sebab sume org dlm dunia niyh ad IRON.btol ta?
cbe tgk baju niyh, baju mcm niyh ke yg kowg nk pakai time interview biasiswa?tak kan...jd, amal kan dalam kehidupan.macam mne ak amalkan.haha....promote dri sendri.:)

*niyh bukan nk mengutuk ke maki ke ap, cme da tiba masa tuk berubah.zaman dah moden. kte mesti seiringan ng zaman.yg mne terasa, berubah la. msih blom terlambat.

haha.....xoxo....

Tuesday, January 25, 2011

ak tau kenapa.!

haha...selepas beberapa hari dy ta call....dy still ta call ag..tp ak tetiba telah membuat satu conclusion positif tentang dy yg ak harap betul iaitu...


menurut ckg ramli dalam facebook bliau,


TEAM GHAZAL DAN ANGKLUNG SAMURA DIPILIH MEMBUAT
PERSEMBAHAN DI HADAPAN DYMMYD AGONG DAN SEMUA DUTA
TAHNIAH DAN SYABAS DI SHANGRI-LA HOTEL KL, 31 JAN INI....



aku rasa dy practise gler2 kowt tuk performance niyh kowt,...yela dpn DYMMYD Agong kan?mestila kne gler2....bkn calang2 org nk dipersembahakan..tp pape pown, ak nk ucap tahniah kt dy,,time ak main ghazal ta dpt pown perform camni.haha..rezeki dy.dan hal ini juga mengkonklusikan bahawa dia akn balik lambat la cam2..ta blek 28hb niyh.hmm, sedih lagi ak..tapelah, mase depan dy.nk wat caner.


ok, tu je nk disampaikan.jd, ak rase lebih tenang dan lebih relax. wlupun ak tatau perkara sebenar.hahahaha!

Monday, January 24, 2011

ap da jadi denganku?

ak tatau ap da jadi dengan ku.....ari2 tade keje, caik keje sume tanak amek.alasan tade experience....kalau kau ta nk bg ak kje camner ak nk ad experience!bengong!tuh la manusia skarang, tank bagi org chance. dlu dy pown tade experience jgk, tp org bagi chance jew.....ta sedar diri la tuh...cme, skarang ni baru aku sedar..tanpa kelulusan yg tinggi memang sangat sukar tuk mohon kerja. sebab tu kita kene belajar rajin2, bina kekuatan akal dan pengalaman.bru dapat ap yg kita inginkan.

ak pown nk kate diet ta diet.tp hilang selera makan.malam ak da malas nk makan...da dkt seminggu ak ta makan malam yg berat2. paling2 pown, roti, apam balik, nugget, etc...tah, tatau nape.., tade mood nk makan kowt.ak terfikir., kalau cam tu, lbeyh baik ak puasa cam niyh,..jd, insyaAllah ak akan puasa start khamis niyh.

dy pown da ta call ak da..nk wat caner, orang da sibuk....nnt ak tambah dy punya sibuk kan,,..email mmg semestinya ta reply...yela, call skejap pown da jrg, apatah lagi nk reply email kan? ak terpaksa wat hypothesis dan conclusion sndri pasal benda niyh.walaupun dy slalu tegah ak wat cam2.....ak da macam orang gila jugak la skrang niyh, asyik pegang phone jew walaupun tau wak2 tuh dy takan call punya.yela,mengharapkan keajaiban.mane tau.tp, keajaiban tidak akan berlaku tanpa sebab, kan? ak tidur pown da ta lena sangat da...ak akan tidur start kol 1200 keatas.waktu dimana hopeless giler dy akan call.bangun plak pukul 5.30 o 6.00. sbb takut dy call sblm dy menjalankan tugas dy.tp, sume nya ta blaku dalam 4 hari ni.....hmm.....baru 4 hari syafiq.....nk ta nk kene sabar jugak an??yela.....Allah kurniakan aku iman, dan SABAR ADALAH SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN.

ak perlu mencari perkara yg dapat mengembirakan ak skrang ni..semuanya cam membosankan bagi ak.....tambah lagi dengan ak yg tga kurang sen niyh,,haha....parent ak ta la mcm sesetengah parent yg jenis suka memberi wang saku kt anak tanpa sebab.parent ak jenis nk tgok anak dy susah mcm mne mreka susah.supaya kami mampu menghadapi THE REAL SUSAH punya situasi..bru la jd manusia yg berguna...

jd misi ak kini adalah:
1. mencari kerja lain
2. mencari perkara menghiburkan hati.
3. banyakkan berdoa.
4. berpuasa.,elak membazir.
5. lakukan apa yg terbaik.
6. jadi ank yg baik

ni merupakan luahan kekecewaan ak sepanjang beberapa hari ni....ak ta tau nk cakap ng sape.ak tank susakn zaf, dayan, emet, bacak, ganu, gee, ng haylie ag....jd, ak post kt sini.sape yg membaca.dy tau la....cme ni baru sikit, bnyk lagi yg ak pendamkan.... :'(

Thursday, January 20, 2011

100 truth about me, =_="

zaf & dayan,both of u tagged me???arghh...ok ok ok.....now, THE MOMENT OF TRUTH, xP


rules,
once you are tagged, you are supposed to write a note with 100 truths about you.At the end,choose 5 people to be tagged.You have to tag the person who tagged you.So that makes, 6 people (To do this, copy and paste this note, erase my answers and enter your own, tag ppl then click publish).



WHAT WAS YOUR:
1. last beverage
♥ daily fresh orange milk

2. last phone call
♥ eah, my sis, to find the winter coat..

3. last text message
♥ bacak

4. last song you listened to
♥ muse - neutron star collision(love is forever)

5. last time you cried
♥ i can't remember,hmm....early this year.


HAVE YOU EVER:
6. dated someone twice
♥ yup, with her.hahaa....

7. been cheated on
♥ nope and never

8. kisses someone and regretted it
♥ mestila,haha.........no,

9. lost someone special
♥ my late mum :'(

10. been depressed
♥ kalo jd KP takan ta depress kot...

11. been drunk and threw up
♥ nope, dlm syurga nnt la...

LIST THREE FAVOURITE COLOURS:
12. blue
13. red
14. yellow

THIS YEAR HAVE YOU: (2010)

15. made new friend
♥ of course, 

16. fallen out of love
♥ yup, u know that, don't u?

17. laughed until you cried
♥ haha....too many, i can't remember

18. met someone who changed you
nazreen sobri, fikri fahmi, arif haffizan, zafirah haron, dayana aqilah, asyrani daud, nurfarah afiqah

19. found out who your true friends were
♥ of course,

20. found out someone was talking about you
♥ mesti la, jd KP mesti ad yg orang bercerita punya

21. kissed anyone on your fb friend's list
yup,:D

GENERAL
22. how many people on your fb friend's list do you know in real life
♥ my family, my BFF, my girl

23. do you have big house
♥ nope, just a conner lot terrace.

24. do you have any pets
♥ fishes, in the pond and aquarium.

25. do you want to change your name
♥ no, i have a wonderful name, why should i change?

26. what did you do for your last birthday
♥ kene rumble ng sarjen 2, dapat kad dri pujeng one aspuri, jr aku nyanyi "happy birthday kt 4Arif, kain from pujeng 3, teddy bear from haylie, shaver from BGP aspuri and rumble from aspura, celup.

27. What time did you wake up today
♥ 10a.m. first time in this year....ting tong! *-*@

28. what were you doing last night
♥ watched GOING THE DISTANCE

29. name something you cannot wait for
♥ VW beatles, finish my studies, get married

30. last time you saw your mother
♥ just now, she just came back from segamat

31. what is one thing you wish you could change in your life
♥ i don't know, myb my attitude.more discipline.

32. what are you listening to right now
♥ muse - MK ultra

33. have you ever talked to a person named Tom
♥ tom, nope.. why TOM???

34. what's getting on your nerves right now
♥ fuhh! my stamina n fitness....boroi da....

35. most visited webpage
♥ www.facebook.com,
♥ blog kwn2, 
♥ youtube

36. days online
♥ 24/7, ahhaa,,,

37. nicknames
♥ syafiq, sapek, syator, sepet, albert, bert, al....

38. relationship status
♥ in a relationship with ******** ******

39. zodiac sign
♥pisces, ikan pown ikan da.....

40. male or female
♥ observe.then u know..haiya....mesti la MALE.

41. elementary
♥ Tadika Irsaydul Bannat( tadika arab deyh...ta caye la plak,)
♥ SK Bukit Pasir.
♥ SK Taman Universiti 4

42. high school
♥ SMK Taman Universiti (1)
♥ SM Sains Muar

43. college
♥ asasi, matrik, oversea pown bole....haha....

44. hair colour
♥ black

45. long or short
♥ short

46. height
♥ 175++, da lame ta ukur.

47. do you have crush on someone
♥ yup, malas nk igt.

48. what do you like about yourself
♥ optimistic, happy-go-lucky

49. zaf, camner bleh ilang??hahaha

50. tattoos
♥ haram,camner nk solat n mandi wajib???sah plak???!!!

51. righty or lefty
♥ lefty, special rite?

FIRSTS:
52. first crush
♥ primary school, haha...

53. first piercings
♥ haram menyerupai wanita...

54. first best friend
♥ asyraf zai - year 4

55. first sport you joined
♥ football

56. first vacation
♥ labuan, when i was 3 month-old.haha....(ayah ckp...ak ta igt)

57. zaf???!!!hahaha....

58. first car
♥ myvi SE maybe.....simple2 suda....

RIGHT NOW:
59. eating
♥ nope,

60. drinking
♥ yup,orange milk

61. i'm about to
♥ finish answering these ques, take my bath.

62. listening to
♥ musics

63. waiting for
♥ SPM result- hmmm.....scary....

YOUR FUTURE:
64. want kids
♥ mestila nk, nk wat camner ayah wat....wah, gempak!!

65. get married
of course, sape tank jd umat NABI MUHAMMAD S.A.W.

66. career
♥ depends on my result, in spm, kat u nti, but whatever i do i wana do it successfully,(stuju ng dayan)

WHICH IS BETTER:
67. lips or eyes
♥ mine?hmm....lips,

68. hugs or kisses
♥ hugs!wahhhhh!!!

69. shorter or taller
♥ taller

70. older or younger
♥ younger perhaps,

71. romantic or spontaneous
♥ both, depends on the situation....(ta jwb soalan:P)

72. nice stomach or arms
♥ arms, mcm lebron james...besar siot...

73. sensitive or loud
♥ sensitive, ley manje2...ahhaaa...(gedik!)

74. hook-up or relationship
♥ relationship, of course

75. trouble maker or hesitant
♥ i don't know, but i'm a trouble maker so...

HAVE YOU EVER:
76. kissed a stranger
♥ nope

77. drank hard liquor
♥ nope,nnt kt SYURGA....insyaAllah......

78. lost glasses/contact
♥ never, ta pakai pown...

79. sex on first date
♥ hoi!!!!giler ke???mne ble....HARAM!!

80. broke someone's heart
♥ yup, and i'm regret.

81. had your own heart broken
♥ yup, malas nk igt la.....

82. hurt someone
♥ penah, banyak kali...sorry....

83. turned someone down
♥ ain rosli! sorry!!

84. cried when someone died
♥ mstlah.

85. fallen for a friend
♥ hmmm???

DO YOU BELIEVE IN:
86. yourself
♥ yup,but.....

87. miracles
♥ andai kte selalu berdoa, ALLAH akan tunjukkan

88. love at first sight
♥ yup, dy la...

89. heaven
♥ rukun IMAN da.....

90. santa claus
♥ prove it to me, then i believe!

91. kiss on first date
♥ nope.

92. angels?
♥ rukan IMAN da....hey u, recheck please, rukun IMAN ad 6....

ANSWER TRUTHFULLY:
93. had more than one bf/gf
♥ NO!!!!wat ap banyak2???

94. did you dance today
♥ nope!

95. did you sing today
♥ of course, adam lambert - soaked

96. ever cheated on somebody
♥ sometimes, tipu harus...

97. if you could go back in time, how far would you go, and why?
♥ before my late mum passed away....i want to kiss her...:"(

98. if you could pick a day from last year and relive it, what would it be?
♥ 26.12.2010.the best day ever

99. are you afraid of falling in love with somebody else?
♥ setiap manusia diciptakan untuk berpasang-pasangan....jd, knp nk takut....ALLAH sntiasa membantu hambaNYA

100. posting this as 101 truths?
♥ yup, they tagged me....so, kene la



p/s : malas nk tukar ♥ tuh,banyak wooo! so jgn cakap ak jiwang da.....haha






tag:
hmmm....
has
daniel izzat
zyqa
sape2 yg nak...