Monday, January 24, 2011

ap da jadi denganku?

ak tatau ap da jadi dengan ku.....ari2 tade keje, caik keje sume tanak amek.alasan tade experience....kalau kau ta nk bg ak kje camner ak nk ad experience!bengong!tuh la manusia skarang, tank bagi org chance. dlu dy pown tade experience jgk, tp org bagi chance jew.....ta sedar diri la tuh...cme, skarang ni baru aku sedar..tanpa kelulusan yg tinggi memang sangat sukar tuk mohon kerja. sebab tu kita kene belajar rajin2, bina kekuatan akal dan pengalaman.bru dapat ap yg kita inginkan.

ak pown nk kate diet ta diet.tp hilang selera makan.malam ak da malas nk makan...da dkt seminggu ak ta makan malam yg berat2. paling2 pown, roti, apam balik, nugget, etc...tah, tatau nape.., tade mood nk makan kowt.ak terfikir., kalau cam tu, lbeyh baik ak puasa cam niyh,..jd, insyaAllah ak akan puasa start khamis niyh.

dy pown da ta call ak da..nk wat caner, orang da sibuk....nnt ak tambah dy punya sibuk kan,,..email mmg semestinya ta reply...yela, call skejap pown da jrg, apatah lagi nk reply email kan? ak terpaksa wat hypothesis dan conclusion sndri pasal benda niyh.walaupun dy slalu tegah ak wat cam2.....ak da macam orang gila jugak la skrang niyh, asyik pegang phone jew walaupun tau wak2 tuh dy takan call punya.yela,mengharapkan keajaiban.mane tau.tp, keajaiban tidak akan berlaku tanpa sebab, kan? ak tidur pown da ta lena sangat da...ak akan tidur start kol 1200 keatas.waktu dimana hopeless giler dy akan call.bangun plak pukul 5.30 o 6.00. sbb takut dy call sblm dy menjalankan tugas dy.tp, sume nya ta blaku dalam 4 hari ni.....hmm.....baru 4 hari syafiq.....nk ta nk kene sabar jugak an??yela.....Allah kurniakan aku iman, dan SABAR ADALAH SEBAHAGIAN DARIPADA IMAN.

ak perlu mencari perkara yg dapat mengembirakan ak skrang ni..semuanya cam membosankan bagi ak.....tambah lagi dengan ak yg tga kurang sen niyh,,haha....parent ak ta la mcm sesetengah parent yg jenis suka memberi wang saku kt anak tanpa sebab.parent ak jenis nk tgok anak dy susah mcm mne mreka susah.supaya kami mampu menghadapi THE REAL SUSAH punya situasi..bru la jd manusia yg berguna...

jd misi ak kini adalah:
1. mencari kerja lain
2. mencari perkara menghiburkan hati.
3. banyakkan berdoa.
4. berpuasa.,elak membazir.
5. lakukan apa yg terbaik.
6. jadi ank yg baik

ni merupakan luahan kekecewaan ak sepanjang beberapa hari ni....ak ta tau nk cakap ng sape.ak tank susakn zaf, dayan, emet, bacak, ganu, gee, ng haylie ag....jd, ak post kt sini.sape yg membaca.dy tau la....cme ni baru sikit, bnyk lagi yg ak pendamkan.... :'(

6 comments:

  1. agak aaa,,stakat lepasan spm susa na cri kije..result pun ta dpt lg..ha3..
    whoa!hoping for a miracle?lek2..4 ari baru,lom 4 tahun..miahahaha
    blah ler ko..cter suda.takde makne susa.ko pun bnyak tlg ktorang :)

    ReplyDelete
  2. Syat0r.. Releks kay.. 2 la guna nyer bl0g.. Menulis kdg2 lehy mnghilangkn tekanan..

    ReplyDelete
  3. zaf : haha....zaf, 4 hari kire besar tuh zaf....tp nk wat caner,kne practise gak an..haha.,nnt andai dpt oversea..huhu.,sebulan sekali bru dpt call kan??

    izreen : agak ar, bleyh release gak tension.cme ta ckup la kowt..bnyk lagi bleyh diluahkan kalau ng seseorg.

    ReplyDelete
  4. albert, pcaye ckp ak, klu dpt oversea, nk k0l gune phone, due tiga bulan brula dpt, beza masa, bz, mahal lagi, sume bgantung kat skypela ym la, so ko kne berdoa ad broadband yg lajuu utk call n webcam gne ym.
    haha, weyh ak paham, 4 hari lme utk org yang hari2 kol, msj... kdg2 pndg je phone tu mgharap die berdering kan3?
    xpela, be strong oke :), eh klu ko nk cte, cte jela, ak mne de bz sgt pun, but lg bg0s klu ko luah kt cni, then ktwg bce kt cni, sbb nti ko dpt simpan entry n then da lme2 dpt bce balik :).
    hmm.. sekarang sume org da pndg degree, tu pun tah2 susa gak nk dpt keje, diploma lg lah, haih,
    tp dkt surat khabar still ade gak iklan org cri pekerja, tak paham bt0l la.

    ReplyDelete
  5. wahh ,
    berat jugak ap yg kao tanggung ni beb .
    kerje kt smart readers tu gaji tak masyuk sngt ke albert ?
    tkpela , kao sbr je oke .
    dy sibuk kan .
    ntah2 duit syiling susah nk cri .
    n lgpun kn junior nk msok , tu yg bz . dy PKR ehh ?

    ReplyDelete
  6. dayana : ak stuju dgn kau..ak tgk abg ak pown cam 2. call family pown sminggu skali.tp, ble kt oversea.kte lagi mudah paham.beza masa, charge.jd, kte leyh consider.tp, kt mesia jew..hmm...ak tank ckp bnyk pasal bnde niyh..tah la.,

    khadijah : krg masyuk la...so ak tga caik keje lain.stakat ni yg da jmpe promoter astro n krani data cam ak cakap dlu.cme krani data tuh ta pasti ad ke ta. dy mt.

    ReplyDelete