Friday, January 28, 2011

Bagaimana mereka mampu?

bagaimana mereka mampu tuk mengajar ramai students dalam satu2 masa...?
tgk cikgu2 kt skola uh cam relax je ajar kte.tp ble aku ajar budak2 td....hmm....haha...Allah jew yg tau.

hari ni ak ditugaskan ajr agama dari 9.00 pagi smpi 12.00...klas yg ak kne ajar, dari 3tahun sampai 6 tahun.

ok, smpi2 ak digemparkan ng berita yg ckg agama dyowg sblm ni( ckg farah) ta pulang silabus ak nk mengajar.mak aiyh, camner ak nk ajr.tp, seb baik ak wat preparation nk ajar.(mcm brother ajar).ak ad la prepare sikit benda nk ajar.iaitu huruf BA ngan DOA MAKAN.haha...ok la 2...

first ak ajar dak2 3 dan 4tahun..haha...ad 5 org.nme dyowg danish, fathiyyah, sarah,zulaikha dan yuviesh.
ak masuk2 jew, ttbe si zulaikha ng sarah tu nanges.kalot aku dibuatnya,cuak gak.ak ta wat pape pown kt dy...hahaha...takut laki rupanya...haha...susa gak nk ajar.yg si fathiyyah plak tank wat langsung keje yg dibagi. danish tuh fast learner.ak suka tgk dy. haha...then, berkat kesabaran ak...mreka pown ok dan ikut ap yg aku ajar...alhamdulillah...

then, abis ajr yg 5 and 6 year-old plak.
kali ni, mereka ta la nangis tp nakal n manje pown ad...ajar doa makan sangat menarik...
ad 10 org sumenye...
ajr dan ajr dan ajr,tiba lah time nk balik.dalam 10 org ad 2 org laki. name dy amirul n rafiq. si amirul tuh bijak tapi manje...dy ta kasi ak balik  smpi la dy blek bru ak leyh balik.rafiq plak, ad ADHD(click for further info).so, kne ajar berulang2....smpi ditawarkan gula2 empat biji.tp, still ta dapat gak...tapi, oleh sbb ak nk blik. ak bg dy satu jew gula2.dy pown ta kasi ak blek.sbb, dy nk lagi 3 gula2...haha.....kate principal., jgn bg.then ak ta bg la...ak pown blek je la...cam2 tu je.wlupun ending sesi uh cam plek gak an.ak enjoy la gak,,,hahaha

malam niyh ak akan ke kuching.ak tank pegi sebenarnya.tp sebab mak ak da bayar, so kne ikut jgk....kalo ikutkan ak keje sok.hmm....melepas....keyh kawan2, nak kirim ap2 tak?

bye for now..

3 comments:

  1. wahh albert! bestnye :P, enjoy gle, klu bole 2 org ajar sme2 mesti lg best haha, teringin plak aku, tp ak tak rse ak ada tahap kesabaran mcm ko,

    eh ADHD tu tak reti d0k diam ke? mcm adik aku je mse die kecik2, hyperactive, nseb oke, die xreti d0k diam tp nseb blaja mas0k, haha :P...
    ehh comella ade yg manje, bru sehari da mnje ngn ustaz syafiq? parahh nih haha, ko ade charm ppe ke? :P
    ooo ade jugak ek yg tk0t ngn laki, alahai comelnye :P, mcm aku la tu mse kecik hik3, nti aku diam je haha

    ReplyDelete
  2. eh jap3, ko da ajar huruf ALIF bl0m?

    ReplyDelete
  3. hmm,,ok la kje ko ue,,
    xcm q,, kne wt ape yg q xnk,,

    ReplyDelete